Lyukkamerát én?! – Nyugi, nem szépségversenyre készíted…

Azon izgulsz, hogy fog kinézni a camera obscurád, ha neked kell megcsinálnod a saját két (bal)kezeddel? Ne feledd, nem szépségversenyre készülsz!  Első és legfontosabb szempont, hogy a lyukkamerád működjön: 1. kényelmesen bele tudd helyezni a fotópapírt a kép rögzítéséhez (vagy egy fényképezőgépet), 2. megfelelően zárható legyen ahhoz, hogy belül elég sötét legyen.  Bőven elég, ha ez a két dolog összejön, a külalak most nem számít. Nézd meg, hogyan néz ki mások lyukkamerája sütisdobozból, kartondobozból, sörösdobozból, csipszeshengerből, stb.

pinhole_janne_in_osaka_0 pinhole20cameras SAMSUNG DIGITAL CAMERA Scan10031 floriancsaba DIGITAL CAMERA mai mano 2o1o SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Ha még most sem bízol magadban eléggé, hogy nekiállj egyedül, gyere június 29-én délután a Kopaszi-gátra, ahol segítünk neked elkészíteni a saját lyukkamerádat. Hívd a barátaidat is, mert szuper bulival is készülünk: fejreállítjuk a Dunát és lesz még Duna kvíz, nyomozós játék, hídmakettezés, szabadtéri jógázás, vizes játszótér és koncertek. Részletes program itt.

 

Share Button
Bookmark the permalink.

Comments are closed