4. feladat – A víz útja

4. feladat4. feladat – 2014/07/28

Téma: A víz útja

Technika: szitanyomás

Feladat: csatornafedél tervezése szitanyomathoz

A víz nélkülözhetetlen – a reggeli mosakodástól kezdve az esti zuhanyig rengeteg formában veled van, lételeme mindennapjaidnak. De elméláztál-e már valaha azon, hogyan kerül a víz a csapba? Honnan jön mielőtt a csapból kifolyik és hová tűnik a lefolyóban? Egész Budapest ugyanazt a vizet issza? Ha lezúdul a nyári vihar, hova lesz az esővíz az utcákról? Igaz, hogy minden víz útja a Dunába vezet? Mi van a csatornafedél alatt?  Egyáltalán, miért kell annyi csatornafedél, és miért kerek majdnem mindegyik?

Nézz utána, kutakodj, kérdezz, aztán mutasd be a városi víz körforgását. Tervezz csatornafedelet az újrahasznosítás/víztisztítás jegyében olyan mintával, amely szitanyomásra is alkalmas. Vigyázat, csúszós terep: a tervhez csak egy színt használhatsz!

A szeptember 30-ig beküldött csatornafedél-tervekről szavazást indítunk a facebook oldalunkon. A legtöbb like-ot begyűjtő tervről szitát készítünk, amelyet az ünnepélyes díjátadón (2014/10/12) pólóra, textiltáskára szitázhatsz velünk.  Legyen a te csatornafedeled az idei évad  legmenőbb mintája!

Indulásként nézd meg, hogyan lehet szitanyomással felvinni a mintát papírra vagy pólóra.

Share Button

Comments are closed