1. akciónap: Fejreállítjuk a Dunát!

DUNA NAP, KOPASZI-GÁT

fejreállítva_vékonyabb2014/06/29 13:00 –18:00

EGY NAPRA FEJREÁLL A DUNA A KOPASZI-GÁTON!
HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

A camera obscura (= sötét szoba) egy régi képalkotó eljárás, a fényképezőgép őse. Lényege, hogy a sötét térbe egy parányi lyukon keresztül behatoló fény a szemközti oldalon a külvilág elfordított képét jeleníti meg. A Duna Napon ilyen camera obscurát fogunk létrehozni a Kopaszi-gáton, méghozzá életnagyságnál nagyobb méretben, Bölcskey Miklós képzőművész, egy hatalmas fekete lepel és a Ti közreműködésetekkel.

Bölcskey Miklós (MKE/Intermedia) az Eszterházy Károly Főiskola tanára a fénycsapdák állításának specialistája. A Camera Obscura Performace-ban pillanatok alatt hatalmas sötét teret hoz létre a résztvevők segítségével. Ebben a hordozható térben készítünk képeket a résztvevőkkel. A különféle képalkotó eljárásokkal való kísérletezés közben megérinthető és formálható lesz a kép, megtapasztalhatók a fizikai törvényszerűségek. A képeket többféle módon rögzíthetjük: akár percek alatt ezüstre, a Duna vízével…

CAMERA OBSCURA FÖLDÖN – VIZEN – HÍDON

Programok 13:00 és 18:00 között:
– Bölcskey Miklós Camera Obscura Performance: fénycsapda felállítása és fotózás
– camera obscura készítés újrahasznosított anyagokból, fotózás a saját készítésű camera obscurával
– a Dunapart fotózása, a képek előhívása a Duna vízével

Közösségi program, ajánlott korosztály: 10–18(+)

Belépődíj nincs, de önkéntes adományokat köszönettel elfogadunk. Az összegyűlt pénzt a VIZES VÁROS, BUDAPEST nyerteseinek szervezett őszi tábor programjaira fordítjuk.

És ez még nem minden! A Mindspace / Danube Flow – Hív a Duna! szervezésében számtalan program vár még rád este 10-ig: Duna kvíz, nyomozós játék, hídmakettezés, szabadtéri jógázás, vizes játszótér és koncertek.

Share Button

Comments are closed