5. feladat – A víz zenéje

DjVj5. feladat – 2014/08/11

Téma: A víz zenéje

Technika: zeneszerzés

Feladat: zene komponálása víz felhasználásával

Akciónap: 2014/08/24 VIZES DJ / VJ MŰHELY, 2B Galéria

Együttműködő alkotócsoport: Binaura

Placcsan, toccsan, fröccsen, csöpög, cseppen, csobog, kopog, koppan, loccsan, zubog.

Mi az? (A víz!)

A víznek számos megjelenési formája van, mindegyiknek egyenként pedig számtalan hangja. Keresd meg ezeket a hangokat, rendezd zenei harmóniává! Bátran kísérletezz, akármilyen segédeszköz megengedett: gondoltad volna például, hogy a jégkocka, a mosogató dugó vagy egy vízzel teli  hordó milyen muzikális?  B-Á-R-M-I szóbajöhet, a lényeg, hogy min. 1 percig szóljon a zenéd és egyértelműen felismerhető legyen, hogy alapját a víz hangjai adják, zenédet a víz inspirálta.

Hogy a víz hányféle módon kerülhet  kapcsolatba a zenével, arról sok érdekes példát megtalálsz a honlapunkon, ha éppen inspirációs forrást keresnél….

Változz egy napra DJ-vé, sőt VJ-vé!

Akciónapunkon mi is a víz és a zene különös kapcsolatát kutatjuk, és nem is akármilyen eszközökkel! A Binaura csoport által egy speciálisan erre az alkalomra kifejlesztett különleges hanginstalláció segítségével szólaltathatod meg a hangokat. Az installáció hangjait a víz cseppenése indítja majd be. A hangokat zenei harmóniává rendezheted, az animációs műhelyünkben pedig elkészítheted a hozzáillő VJ szettedet. Vagy akár fordítva.

Itt vannak a részletek!

Tippünk!  Szervezd össze a barátaidat, gyertek el együtt és készítsetek el a közös DJ/VJ szetteteket!

Share Button

Comments are closed