1. feladat: Kedvenc vizes helyem Budapesten

 

camobscura

1. feladat – 2014/06/16

Téma: Kedvenc  vizes helyem Budapesten

Technika: camera obscura (másképp lyukkamera)

Feladat: saját élmény rögzítése  camera obscurával

Akciónap: 2014/06/29 Fejreállítjuk a Dunát! Duna Nap, Kopaszi-gát

Együttműködő alkotónk: Bölcskey Miklós képzőművész

 

Budapest vizes város: forrásokban, termálvizekben, tavakban, gátakban, szigetekben páratlanul gazdag, és persze itt a csodás kék Duna…

Neked melyik a kedvenc vizes helyed Budapesten? A Római-part, a Feneketlen-tó, a Kopaszi-gát, a Rákos-patak, vagy valami más? Mutasd meg: készíts róla személyes élményeiddel inspirált képet camera obscurával!

A camera obscura (= sötét szoba) egy régi képalkotó eljárás, a fényképezőgép őse. Lényege, hogy a sötét térbe egy parányi lyukon keresztül behatoló fény a szemközti oldalon a külvilág elfordított képét jeleníti meg. Építsd meg a saját camera obscurádat – sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

Itt a honlapon bemutatjuk, hogyan készíthetsz pár perc alatt camera obscurát és számos tippet találsz, hogyan rögzítsd a képet!  További segítségként folyamatosan posztolunk a témához és a feladathoz kapcsolódó érdekesebbnél érdekesebb tartalmakat!

Akciónap: 2014/06/29 13:00 -18:00

Plusz a Duna Napon velünk együtt is elkészítheted saját lyukkamerádat. Fejreállítjuk a Dunát!: Bölcskey Miklós  képzőművész és hatalmas fekete lepel segítségével egy életnagyságnál is nagyobb méretű camera obscura része(se) is lehetsz.

És ez még nem minden! A Mindspace / Danube Flow – Hív a Duna! szervezésében számtalan program vár még rád este 10-ig: Duna kvíz, nyomozós játék, hídmakettezés, szabadtéri jógázás, vizes játszótér és koncertek.

Share Button

Comments are closed