3. akciónap – VIZES DJ / VJ MŰHELY

csöpögő

2014/08/24    12:00–18:00

Helyszín: 2B Galéria  (Budapest, IX. ker. Ráday utca 47.)

Közreműködik: Binaura csoport

Zenélő vízcseppek – kreatív zenélő műhely Vezeti: Nagy Ágoston és Samu Bence

A Binaura csoport  speciálisan erre az alkalomra fejlesztett ki egy különleges technológiát alkalmazó, vízzel működő interaktív hanginstallációt.  Minden vízcsepp cseppenése egy új hangot szólaltat meg (pl. emberi hangok, xilofon, ütősök vagy más hangszerek), de nem véletlenszerűen. Te alakíthatod a folyamat minden elemét: milyen hangon szólaljon meg egy-egy cseppenő vízcsepp, milyen ritmusban és ütemben kövessék egymást a hangok.

Még készül a hanginstalláció, de itt egy kis előzetes:

Ahhoz, hogy az egész jól szóljon, csapatmunkára lesz szükség. Ennek instruálásában segít a Binaura csoport két tagja, Nagy Ágoston és Samu Bence, akik már hosszú ideje kutatják együtt a hangok rejtelmeit.

 

MINDEKÖZBEN A GALÉRIA SÖTÉT SZOBÁJÁBAN….

Animációs műhely 3 turnusban 12:00–14:00, 14:00–16:00, 16:00–18:00 Vezeti: Huszár Dániel.

Hozd létre saját  VJ szettedet  a vízről, vízzel, vizes eszközökkel az animációs munkaállomásainkon! A kiscsoportos műhelymunka során tárgyanimációs technikával készítheted el kisfilmedet a vizes installációval létrehozott zenei kompozíciókhoz.

Hogyan lesz a zene egységben a képpel?
A helyszínen készült animációkat a program alatt folyamatosan kivetítjük a galéria nagy kiállítóterében. Így a képfolyamból nem szűnő inspirációt nyerhetsz a helyszínen komponált zenédhez, vagyis  a vetített animációk hangulatához, képi világához kacsolódva komponálhatod meg a zenét.

Ha érdekelnek a technikai részletek, kérdezd bátran az alkotókat, és megmutatják a csepegő hanginstalláció működését!

 

Semmi nem vész a feledés homályába! A résztvevők kooperációjából születő alkotásokat a helyszínen rögzítjük, és a honlapunkon elérhetővé tesszük mindenki számára!

A hanginstallációhoz mindenki hozzáfér, viszont ha saját VJ szettet is szeretnél, regisztrálnod kell a fenti időpontok valamelyikére!

Tipp! Szervezd össze a barátaidat, gyertek el együtt és készítsetek el a közös DJ/VJ szetteteket!

Regisztráció: info(kukac)vizesvarosbudapest(pont)hu

Share Button

Comments are closed